YouTube-tähdet säihkyvät myös lehdessä

Lähettäjä: Reino Lantto 06/03/2017

Videoiden katselu innostaa printtilehden lukemiseen! A-lehdet julkaisi elokuussa 2016 ensimmäisen painetun lehden YouTube-vaikuttajista. Tube-lehti vietiin käsistä, ja suuren suosion vuoksi lehti ilmestyy tänä vuonna kaksi kertaa.
 

Suosittuja tubettajia. Kuva: A-lehdet.

Tube on A-lehtien mukaan tytöille suunnattu fanilehti, joka kokoaa kiinnostavimmat suomalaiset ja ulkomaalaiset tubettajat ja ilmiöt yksiin kansiin. Lehdessä on muun muassa henkilöhaastatteluita, fanikuvia ja supersuosittu puuhaosio, joka tarjoaa paljon hauskaa tekemistä. Tubettajia fanittavat tytöt saavat lehdestä inspiraatiota fanitukseen ja ideoita omaan arkeensa. Lehden tuottaa Demin toimitus.

”Tubettajat ovat nousseet suosiossa perinteisten viihdetähtien, kuten muusikoiden ja elokuvatähtien rinnalle. Suosituimpien tubettajien videoilla on jo enemmän katselukertoja kuin monilla televisio-ohjelmilla”, Tube-lehden päätoimittaja Anni Lintula sanoi keväällä 2016.

Tytöistä yli 60 prosenttia seuraa vlogeja päivittäin. Tubettajia fanitetaan, koska he ovat tavallisia tyttöjä ja poikia, joihin on helppo samaistua. Filtteröinti ei kuulu tubetuskulttuuriin.

”Tubettajissa on tällä hetkellä valtava imu. Halusimme tarttua tubetusilmiöön ja koota kiinnostavimmat suomalaiset ja ulkomaalaiset tubetähdet yksiin kansiin”, A-lehtien liiketoimintajohtaja Pirjo Nurmilaukas sanoi.

A-lehdet julkaisi viime vuonna myös Tube-joululehden. Tube on myynnissä lehtipisteissä ja sen voi ostaa myös Tubeconista.